| Despre noi | Primul pas... | Sanatate | Educatie | Altele


Ceva convenabil ?!


Cazare in Montreal


Alte doua site-uri pe care le puteti utiliza pentru gasirea unei locuinte:
www.visitnet.com
www.appartalouer.com/logement/indexgm.html

Noi va sugeram...
In Montreal a devenit o problema inchirierea apartamentelor in ultimele luni. Preturile lor depind de regiune si de gradul de confort al locuintei. Sugeram noilor veniti o regiune care ofera acces la o statie de metrou in distanta de mers pe jos, magazine alimentare, scoli sau gradinite. O zona pe care o sugeram cel putin in primul an in Montreal este zona de est a orasului. In acesta zona un apartament 3 si 1/2 (sufragerie si dormitor, incalzit si apa calda) 400$ sau 4 si 1/2 (sufragerie si doua dormitoare, incalzit si apa calda) 550$ .

De asemenea va sugeram ca in privinta actelor de care dispuneti: diplome de studii, foi matricole, certificate, permis de conducere (valabil numai trei luni in Quebec) sa le luati toate cu voi traduse preferabil, in franceza. Fiecare diploma in parte este echivalata in mod individual,aici.

Transportul public

Sistemul de transport public este gestionat de Societatea STCUM. Are o retea de patru linii distincte care acopera o mare parte a orasului Montreal.
Tarife :
Abonament lunar - 48.50$/adult si 22.50$/copil (peste2 ani).
Abonamentul lunar poate fi folosit nelimitat de la inceputul unei luni calendaristice. Acest abonament poate fi gasit in primele si ultimele zile ale lunii la orice statie de metrou si la unele magazine din Montreal. este valabil atat pentru metrou, cat si pentru serviciile de autobus. Abonament saptamanal - 13.50$/adult si 6.75$/copil(peste2 ani). Abonamentul saptamanal poate fi folosit nelimitat si este valabil de luni pana duminica inclusiv.
Sase bilete costa 8.50$/adult si 4.25$/copil(peste2 ani) iar, un bilet - 2.00$/adult si 1.00$/copil(peste2 ani). Daca circulati cu bilete le puteti folosi timp de doua ore. Daca doriti sa circulati cu metroul, in autobus, soferul va da un bilet de corespondenta pe care il puteti folosi timp de doua ore pentru a intra in statia de metrou sau pentru a lua un alt autobus. Daca circulati cu autobusul si nu aveti bilete sau abonament, va trebuie bani exacti pentru ca soferul nu da rest.

Lumina si telefonul

Sistemul de electricitate este gestionat de Societatea HYDRO Quebec. Costul electricitatii pe luna este in jur de 25-40 CAD.
Telecomunicatiile se afla sub tutela firmei BELL CANADA.
Abonamentul costa 20-23 CAD/luna.
In Montreal convorbirile sunt gratuite iar in afara Quebecului sunt cu plata.

Carnetul auto

Permisul romanesc este valabil trei luni. Trebuie sa treceti un examen teoretic si practic pentru a obtine un permis in Quebec. Costul unui permis este de cca. 90 CAD pentru 24 de luni. Inscrierea autoturismului (placa) este valabila 12 luni si costa cca. 250 CAD. Este ilegal sa circulati fara asigurare. Costul asigurarii se apreciaza in functie de tipul de acoperire, experienta de conducere in Quebec, varsta autoturismului, modelul etc. Majoritatea companiilor de asigurare nu va asigura daca nu aveti carnet eliberat in Quebec. Costul benzinei fluctueaza de la 0.73 - 0.83 CAD/litru.
Societatea care se ocupa de aceste probleme este SAAQ.

Magazinele si preturile tuturor produselor reactualizate saptamanal
www.mourelatos.com
www.costco.com
www.zellers.com

Copyright © Montreal On line INC.